Haveliv

Åben have

Jeg holdt åben have nogle gange i 2017; men der kom ikke nogen 😕 Måske var tidspunktet forkert, måske er min forholdsvis ny-anlagte have ikke spændende eller imponerende nok eller måske viste folk det bare ikke. Jeg venter lige et par år, og skal måske til nogle flere åbne haver, så jeg kan lure tricket af.

Havegruppe

Til gengæld har jeg stor glæde af min havegruppe. Vi er 8 kvinder med store og mindre villa- og kolonihaver, som besøger hinanden, får nye ideer og masser af havesnak.

Mad over åben ild

Vi holder af at lave mad over åben ild, og gør det ofte i vores ødegård i Sverige, når vejret er til det. Det er mest gryderetter fra cock ou vine til vildtgryde, brassirede svinekæber og andet simremand. Vi øver os i lave  pizza på sten. Den blev meget sprød og sort på nogle områder, den næste ikke bagt, fordi vi ville undgå det sorte. Sidste forsøg, som du kan se min mand vogte over blev bedre. Vi bagte bunden på den ene side på stenen, vendte den om og kom fyldet på. Det var bedre; men det er selvfølgelig en udfordring at få varme nok til fyldet.

Jeg har derfor også været under pres for at få et bålsted i haven. Da jeg ikke har lyst til både fordi udeliv eller mad for den sags  skyld ikke skal være det samme hjemme og på ferien. Og så passer det heller ikke ind i havens æstetik. I stedet har jeg anskaffet et bålfad. Det var tænkt til hygge og varme på en kølig aften; men indtil nu har det mest været brugt til tagine. Det er virkelig lækker mad, og så kan det passes mens man også lige roder lidt i haven.



Ole laver marokkansk lammetagine






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Klar til bier

At omlægge en forsømt have

Figentræ